За нас

Новинарот Томислав Кежаровски на 28 мај е приведен поради текст напишан и објавен пред пет години во списанието Репортер 92. Според обвинението во тој текст тој го открил идентитетот на заштитениот сведок во случајот Ореше. Соочени со преседан во историјата на македонскиот журнализам – новинар да е во притвор за напишан текст, група новинари формираа иницијативен одбор за ослободување на Кежаровски. Активностите на Иницијативниот одбор, кој е поддржан од пошироката медиумска заедница и сите релевантни медиумски организации, се форкусирани на барањето на колегата Кежаровски да му се дозволи да се брани од слобода.

Иницијативниот одбор го сочинуваат новинарите:
Зоран Димитровски, Жанета Трајкоска, Тамара Чаусидис, Фросина Димеска, Сашка Цветковска, Јадранка Костова, Биљана Секуловска, Билјана Петковска, Александар Манасиев, Соња Трајковска, Владо Апостолов, Срѓан Стојанчов.

Advertisements

5 thoughts on “За нас

 1. Јордан Ј.

  Што може да се очекува од зелени, неизделкани трупци кои се така успешно и удобно распоредени и сместени во нашето реформирано судство? Ништо освен ова што ни се случува!

  Reply
 2. Stefan

  A Sloboda za kezo a a koga mene Stefan Bosnjakovski vasite kolegi me pravea partal, i pod niven pritisok bev staven vo pritvor i osuden i me vlecea po site televiizii kaj bevte vie a?

  Reply
 3. Vlatko Risteski

  Здраво,ние секогаш се бориме за правата на оштетените ние сме ОДРАЗ-Организација за демократска реакција и асоцијација на здруженија и би сакале да ве замолиме да не контактирате за користењето на нашиот постер за Слобода на Кежаровски,затоа што тој истиот ви е поставен а не немате конактирано.Исто така сме разочарани и навредени зошто активностите кои ги спроведовме за вашиот колега не се запишани.Поздрав и се надеваме дека ќе не контактирате odrazodraz@yahoo.com

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s